BARTIN / MERKEZ - Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge Ortaokulu

Ara

Mevlana Haftası, 744 yıl önce hayata gözlerini yuman Mevlana´yı daha yakından tanımak ve tanıtmak üzere her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenmektedir. Mevlana’nın ölüm günü 17 aralık 1273 olduğu için bu gece Şeb-i Aruz gecesi olmuştur. Şeb-i Aruz düğün gecesi demektir. Mevlana’nın Rabbine, sevgiliye kavuşması Düğün Gecesi olarak adlandırılmıştır. Mevlana dünyadan giderken düşüncelerini insanlara miras olarak bırakmış ve düşünceleri ile insanlara hoşgörü dolu eserler bırakmıştır.

Ara

Yaklaşık 2 gündür etkili olan soğuk hava ve yağmur, Arıt´ta yerini kar yağışına bıraktı. Arıt ilçesinde yaşayan vatandaşlar sabah uyandıklarında kar sürprizi ile karşılaştı. Yılın ilk karına merhaba diyen çocuklar ise kar topu oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ara

Aile ve sosyal politikalar müdürlüğü tarafından okulumuz öğretmenlerine kadına yönelik şiddet konulu sunum yapılmıştır.

Ara

Okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmeni tarafından çocuk ihmal ve istismarini önleme amacıyla sınıf düzeylerine uygun sunular yapılmış videolar izletilmis ve pano calismasi yapilmistir. Ayrıca kötü dokunusa dur de boyama etkinliği de yapılmıştır.

Kas

Mevlidi nebi haftasında çocuklarımıza Hz peygamberin bol bol anılması için salavat kumbarasi etkinliği yapıldı. Cocuklar Salavat yaziyorlar ve kutuya atıyorlar. İlgi ile karşılandı ve kumbaralarin çoğu hemen doldu

Kas

8. sınıf öğrencilerimiz ile lgs motivasyon partisi yaptık. Etkinliğimizde pasta kesip eğlenen çocuklar geleceğe mektup yazıp lgs ile ilgili bilgilendirici videolar ile partiyi sonlandırdılar.

Kas

Okulumuzda 2-8 Kasım lösemili çocuklar haftası nedeniyle okul öğrencilerimizi kanser ve lösemiyle ilgili bilgilendirme ve farklındalık çalışması yapıldı.

Bartın İl sağlık müdürlüğü ile işbirliği yapılarak önce kanser ve sağlık için çocukluk çağında nelere dikkat edilmeli konusunda bilgi verildi sonrasında ise  okul öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu bilgilendirme çalışmasıyla lösemi ve lösev hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ufak makyaj hileleri ve maskeler yardımı ile çocukların lösemili çocukların neler yaşadığını anlaması, empati kurması için çalışılmış.. Çocuklarda farkındalık yaratılmak istenmiştir.

Kas

İlçe öğrenci meclisi seçimleri Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Okulumuz öğrencilerinden Furkan GÜN ve Hilal ŞEN ilçe öğrenci meclisi başkanlığına aday oldu. Kendilerini özgüvenlerinden dolayı tebrik eder başarılar dileriz.

Kas

Okulumuz 1.sınıf öğrencilerine Bartın Toplum Sağlığı Merkezi tarafından işitme testi uygulandı. 1/A şubesinde öğrenim gören öğrencilerimizin işitme düzeylerini belirlemek,işitme kaybına karşı önleyici tedbir almak amacıyla ilçemize bağlı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli yetkili personel tarafından öğrencilerimize işitme testi uygulandı.İşitme düzeylerinde belirlenen seviyeye ulaşamayan öğrencilerimizin tespitiyle birlikte öğrenci velilerine bilgi verilerek yapılması gerekenler açıklandı.Yapılan uygulamadan ve de okul ile toplum sağlığı arasındaki işbirliğinden velilerimiz memnun kaldılar.

Kas

Atatürk´ü ölümünün 80.yıldönümünde andık.